Máj opět postavena

21.05.2011 13:00

 

Po dlouhém vybírání v lese nastal v sobotu 21. května 2011 ten pravý čas na zkácení vhodného stromu a jeho přepravu ke kulturnímu domu. Celá akce byla poměrně dramatická. Začalo to zapadením transportního vozidla do bahna po páteční bouři a jeho vyprošťováním... Ale ani přeprava nadměrného nákladu o délce více než 20 m nebyla jednoduchá. A tak si všichni oddechli, když kmen položili na připravené kozy v cíli cesty. Velké poděkování Hynkovi i všem hasičům!

Loupání kmene ani příprava věnce už tak dramatické nebyly, ale přesto potřebovaly potřebný um všech pracovníků a pracovnic.

Odpoledne dorazili všichni účinkující v programu. Jejich úkolem bylo nazdobení věnce a pomoc při postavení máje. Zde mládež poněkud zaspala a ani ruku k dílu příliš ochotně nepřiložila. Máj sice stála o poznání rychleji než před rokem, ale pozorný divák si všimne, že chybí mašle na zelené špici máje a jedná pentle na věnci je poněkud dlouhá...

Po technické přípravě prostoru začala zkouška programu. Režisérka byla místy k uzoufání, ale všechny potěšila kvalitní zvuková aparatura. Na tom má zásluhu Aleš, Láďa a Robert. Děkujeme!

Poslední zkouška čeká všechny účinkující ještě v pátek. A přejme si hlavně sobotní odpoledne bez deště!

Všechny fotky na rajce.net.

 

Fotogalerie: Máj opět postavena