Rekordní Pohádkový les

13.08.2011 12:30

Po dlouhých přípravách se blížil termín Pohádkového lesa a letošní léto jakoby ani nebylo létem. Sekání pěkně zarostlé louky doprovázel vytrvalý hustý dešť. Odvezení hromady mokré trávy a menší skládky proběhlo už beze srážek. A v pátek před akcí bylo dokonce docela pěkné počasí, takže poslední přípravy už naladily všechny účastníky na optimistickou notu: Tak letos snad konečně bude pohádkový les za pěkného počasí...

Bohužel, sobotní počasí bylo (již tradičně) nejisté a obloha hrozila přinejmenším přeháňkami. Přesto se občas objevilo i sluníčko.

Hlavně však dorazili všichni organizátoři do místa startu a masky byly opět o něco dokonalejší, než loni...

Ale stalo se něco, s čím opravdu nikdo nepočítal: Přišlo ne 120 dětí jako předloni, přišlo ne 150 dětí jako loni, ale téměř 280 dětí! Byl to doslova nekonečný průvod stále přicházejících dětí, které se vydávaly na trasu Pohádkového lesa. A tak se muselo jet pro další bonbony na stanoviště i pro buřty, aby se dostalo na všechny děti. Ale organizátoři vše zvládli.

Když už masky na stanovištích umdlévaly, přiblížila se sedmnáctá hodina a proud dětí zeslábnul a skončil. Unavené, ale spokojené masky tak mohly po zásluze dostat tekutou i masitou odměnu za náročnou práci. Sotva ji stačily spořádat, spustil se opět vytrvalý déšť...

Akce se tedy nad očekávání vydařila! Tolik spokojených dětí se ještě žádné akce ve Vítanově ani Stanu nezúčastnilo! Zbyla jen velká otázka: Co bude za rok?

Další fotky na rajce.net.